Suprise Ei

 • Geplaatst op
 • Door Fatima Aza
 • 20
Suprise Ei

Boodsgappen....

Lange tijd was het een verplichting waar velen niet op stonden te wachten. We hadden immers zoveeeeel leuke dingen te doen en wilden onze kostbare tijd zo min mogelijk verpesten aan boodsgappen doen.


En opeens klopte corona aan, en zo werd boodsgappen doen, nog ons enige uitje. Allerlei smoesjes passeerden de revue, zolang ik maar even naar de supermarkt kon, al was het maar om de hectiek thuis te ontlopen. Boodsgappen doen werd een soort therapie. Lekker struinen door de gangen van de supermarkt en ik kwam helemaal zen thuis. Uiteraard nam ik vaak meer mee dan dat goed voor mij was, want ach ja, dat was nog het enige wat wel mocht. Lekker en vooral veel eten! En slank zijn? Waarvoor? Voor de vakantie in de tuin?


En net toen we dachten dat het niet erger kon, werden de scholen gesloten. Weg zen boodgappen doen, weg therapie en het werd weer met mijn kroost naar de super, bakker en slager.


Mamaaaaa mamaaaaa ze hebben hier kinderei!!! Alsof ze nog nooit een kinderei hadden gezien. Mama mama mamaaaa asjeblieeeeef... asjeblieeeeeeef... als ik die krijg ga ik voortaan écht luisteren mama... ja ja,  zullen we voor het gemak maar even vergeten dat je dit al 100 keer hebt beloofd?


Maar ik was moe, op, en had geen zin meer in een discussie die ik toch niet ging winnen. Dus ik besloot maar weer een kinderei in de mand te leggen en ik zei stiekem in mezelf: Dit keer laat ik hen, maar de volgende x is er geen discussie mogelijk! Dan laat ik zien dat ik de baas ben, ze moeten niet denken dat ze over mij heen kunnen lopen!


En beetje bij beetje kreeg het uitje van de eeuw weer een hele andere invulling. Het was overal weer zo druk, het werd weer een verplichting, een strijd, het leek eerder op oorlogspad gaan.. Niks zen naar huis, de supermarktvakantie was voorbij!


Een aantal dagen later scrolde ik op het internet, er kwam een advertentie voorbij van ikdoeboodsgappen.nl, ik las het en las het nog een keer en ik werd van binnen zo blij.


Al mijn boodsgappen, 1x per week, gratis tot aan mijn voordeur geleverd? Snel scrolde ik door alle producten om te zien of het wel de producten waren waar ik iets aan had. Want wellicht had ik te vroeg gejuicht, zoals ik wel vaker deed. Maar nee, het leek net een liefdesbrief, het klopte gewoon. Alles wat ik wilde was aanwezig en zelfs nog veel meer!


Van halal vlees, en nog wel van slagerij Kaddour,  tot bakkersproducten, vis, verschillende producten van de Turkse, Surinaamse, Aziatische en Marokkaanse TOKO. En het mooie was, ik werd niet verleid om allerlei lekkere dingen in mijn mand te gooien, zoals ik dat wel doe in de winkel. Dus boodsgappen doen op deze manier zou me, en geld en calorieën gaan besparen. Dus vrouwen, deze argumenten kun je gebruiken om je partner over de streep te trekken!


Sceptisch plaatste ik mijn eerste bestelling. In mijn achterhoofd denkende van ja, misschien klinkt het mooier dan het is, trap niet meteen in alle mooie woorden.


En toen was het zover. Mijn 1ste bestelling zou geleverd worden. In de ochtend kreeg ik al een appje, met een tijdsindicatie van levering van 4 uurtjes. En later kreeg ik een appje, met een tijdsindicatie van 1 uur. Ja Post.nl, zo kan het dus ook! Ik was al onder de indruk van deze service. Maar nee, ik moest nog even streng blijven.


Kort daarna ging de bel, ik nam heel huiverig mijn bestelling aan en begon het uit te pakken, zoals een kind cadeautjes uitpakt op zijn verjaardag. Alles zag er zo vers uit, zo netjes verpakt, diepvriesproducten nog bevroren, en de geur van de verse koekjes verspreidde zich door mijn kamer... Ja, ik was om! Voor mij was het liefde vanaf de eerste levering! Sindsdien is boodsgappen, mijn nieuwe manier van boodschappen doen.


En ooh ja, zie je nou wel dat ik de baas ben!
Ik had mijn boodsgappen gedaan, zonder in discussie te gaan over zo een stomme kinderei!

Reacties

 1. Assiyah Laktit Assiyah Laktit

  Het is net of ik mijn eigen dagboek lees! Leuk geschreven!! Ideale oplossing zo’n webshop.

 2. Wafae Wafae

  Geweldig geschreven ik word helemaal meegezogen in het verhaal haha! Ik denk dat elke moeder zich hiermee kan relateren. We love ikdoeboodsgappen.nl!!!!

 3. M.A. M.A.

  Erg herkenbaar, door jouw eerdere berichten op fb heb ik ook een bestelling geplaatst en inderdaad zoals je omschrijft vanaf 1ste moment erg tevreden over de service en de producten. Ik zal ook zeker vaker bestellen. Dank voor het delen.

 4. Nacira Nacira

  Salaam Fatima, leuk geschreven! En heel herkenbaar. Ook toen ik vorig jaar in Marokko in lockdown zat vond ik boodschappen een leuk uitje. Eindelijk ontdekte ik spullen die ik nog nooit eerder had gezien.

  Je kan leuk schrijven dus ik zou zeggen blijf ons vermaken met je schrijftalent!

  Groetjes Nacira

 5. Ouafae Ouafae

  Hoi Fatima, super leuk geschreven en zo herkenbaar. Je hebt me heel erg nieuwsgierig gemaakt om gebruik te maken van de service. Ik juich het alleen maar toe.

 6. Fatima Fatima

  Wat een leuke blog! Heel prettig om te lezen en het heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt om mijn leven ook makkelijker te maken met de mogelijkheden van boodsgappen (leuke naam!)

 7. Souad Souad

  Een droom voor alle moeders zo te lezen! Zal mij eens gaan verdiepen in ikdoeboodsgappen.nl

 8. Najat Najat

  Heel leuk geschreven. Zo herkenbaar. Ook ik heb vaak zeurende kinderen over dat eitje. Goede tip, ik denk dat ik ook maar verstap.

 9. Firdaous Firdaous

  Super leuk geschreven Faat! En erg herkenbaar, ik ben ook helemaal om en echt blij met deze service. En yep, het klopt echt ze zijn nog tot in de late uurtjes beschikbaar en reageren echt super snel!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.